Drama: 'Verplichte degradatie dreigt voor Kevin De Bruyne en Jérémy Doku'

Drama: 'Verplichte degradatie dreigt voor Kevin De Bruyne en Jérémy Doku'
Vrijdag 17 november 2023 - 19:00   I   door Redactie

Manchester City en Chelsea staan mogelijk voor een ongekende crisis in de Premier League. Na de puntenaftrek van Everton wegens het overtreden van de regels voor financieel eerlijk spel (FFP), waarschuwt financieel expert Stefan Borson dat beide clubs een vergelijkbaar lot kunnen ondergaan.

Everton werd tien punten in mindering gebracht, waardoor ze in de degradatiezone terechtkwamen. Deze beslissing volgde na beschuldigingen van twee andere clubs, waaronder Manchester City, die zelf te maken heeft met 115 vermeende overtredingen van de financiële regels van de Premier League. Chelsea wordt ook onder de loep genomen vanwege vermeende betalingen die verband houden met voormalig eigenaar Roman Abramovich.

Borson, een advocaat die Manchester City heeft geadviseerd, stelt dat zowel Manchester City als Chelsea het risico lopen uit de hoogste Engelse voetbaldivisie te worden gezet als ze schuldig worden bevonden aan het overtreden van de FFP-regels. In een tweet merkte hij op dat de sancties tegen deze clubs "potentieel degradatie kunnen veroorzaken". Dat zou Doku en De Bruyne dan naar de Championship verwijzen.

Poll: Denk jij dat het zo'n vaart kan/zal lopen?

TAGS  I  Chelsea  I  Manchester City

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023