Zo gaat het nu met Steven Defour na erg pijnlijk ontslag bij KV Mechelen

Zo gaat het nu met Steven Defour na erg pijnlijk ontslag bij KV Mechelen
Vrijdag 03 november 2023 - 18:00   I   door Redactie

Fred Vanderbiest, aangesteld als interim-trainer na het ontslag van Steven Defour bij KV Mechelen, sprak met gemengde gevoelens met de pers. Hij kan niet langer samenwerken met zijn vriend.

“Ik verlies een collega en een vriend. Het klikte vanaf het begin en hoewel we niet altijd akkoord gingen, vonden we consensus. Vrienden maak je zelden in het voetbal, Steven is een uitzondering. Zijn vertrek is pijnlijk", citeert HLN Vanderbiest. 

Hij benadrukt de goede relatie met Defour, ondanks het onverwachte ontslag. “Ik heb gisteren nog drie keer met Steven gesproken, ook vanochtend. Hij blijft rustig onder de situatie. Dit is zijn eerste ontslag als trainer, maar hij heeft als speler ook tegenslagen gekend. Hij weet dat hij op zijn kwaliteiten moet vertrouwen.”

Vanderbiest reflecteerde ook op de dag van het ontslag. “Bijna 30 jaar in het voetbal leert je dat een praatronde van de eigenaar meestal geen goed nieuws brengt. Ik dacht dat er gewacht zou worden tot na de wedstrijden tegen Standard en Charleroi, voor een nieuwe evaluatie.”

Poll: Betreur jij het ontslag van Defour?

TAGS  I  Steven Defour  I  Fred Vanderbiest  I  KV Mechelen

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024

zondag 16 juni 2024