'Tedesco verrast met deze gigantische verrassing in Rode Duivels-selectie'

'Tedesco verrast met deze gigantische verrassing in Rode Duivels-selectie'
Dinsdag 31 oktober 2023 - 08:30   I   door Redactie

Binnenkort staan de Rode Duivels weer tegenover Servië en Azerbeidzjan tijdens de komende interlandbreak. Er is speculatie over mogelijke nieuwe toevoegingen aan de ploeg door bondscoach Domenico Tedesco.

In het recente interlandluik werden Arthur Vermeeren en Mandela Keita van Antwerp en Standard-verdediger Zinho Vanheusden geselecteerd, wat aantoont dat Tedesco de Belgische competitie nauwlettend in de gaten houdt.

Arnaud Bodart heeft ook indruk gemaakt. Bij afwezigheid van sterspelers Thibaut Courtois en Koen Casteels klom Bodart op tot derde doelman, achter Matz Sels en Thomas Kaminski. Er wordt ook gespeculeerd over Davy Roef van AA Gent, die door zijn recente uitstekende prestaties als penalty-stopper misschien een plaatsje verdient in de EK-selectie, aldus Het Nieuwsblad.

Het feit dat Roef bekend staat om het stoppen van penalty's kan in het voordeel werken van de Rode Duivels tijdens de knock-outfase van het toernooi, vooral als Courtois niet kan spelen. Deze strategie herinnert aan Louis van Gaal, de voormalige Oranje-bondscoach, die in 2014 Tim Krul inzette voor een strafschoppenserie – een zet die succesvol bleek. Het blijft afwachten wat Tedesco's keuze zal zijn, maar verrassingen zijn zeker niet uitgesloten.

Poll: Zou jij Coosemans bij de selectie halen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024