Bas Dost (ex-Club Brugge) zijgt neer, wedstrijd definitief gestaakt

Bas Dost (ex-Club Brugge) zijgt neer, wedstrijd definitief gestaakt
Zondag 29 oktober 2023 - 19:00   I   door Redactie

Een zorgwekkend moment overschaduwde de voetbalzondag in Nederland. Na een eerdere stillegging bij de topper tussen Ajax en PSV wegens een reanimatie van een supporter, zakte Bas Dost in de slotfase van het duel tussen NEC en AZ ineen op het veld van het AFAS Stadion.

Directe actie werd ondernomen, waarbij medespelers en medisch personeel een beschermende kring om Dost vormden. De angstaanjagende stilte in het stadion werd slechts doorbroken door het zichtbare medisch ingrijpen, mogelijk preventieve reanimatie, vergelijkbaar met een eerder incident bij Etienne Vaessen van RKC.

De gespannen minuten die volgden eindigden in opluchting toen bevestigd werd dat Dost - die twee seizoenen bij Club Brugge speelde - bij kennis was. Terwijl hij per brancard van het veld werd afgevoerd, stak hij geruststellend zijn arm op, een signaal dat het naar omstandigheden goed met hem ging.

Ondanks deze positieve wending voelden de spelers van NEC er terecht weinig voor de wedstrijd te hervatten. AZ toonde begrip en solidariteit, wat leidde tot een definitieve staking van het duel.

Poll: Herinner jij je Bas Dost nog bij Club Brugge?

TAGS  I  AZ  I  NEC  I  Bas Dost

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024