De Bruyne kan na Courtois voor totaal EK-drama zorgen bij Rode Duivels

De Bruyne kan na Courtois voor totaal EK-drama zorgen bij Rode Duivels
Zaterdag 21 oktober 2023 - 19:00   I   door Redactie

Dat Thibaut Courtois het EK speelt, daar zijn zeer zware twijfels over. De kans is groot dat de doelman dat fysiek niet zal halen. Dan hebben we het nog niet over de wil om nog voor de Rode Duivels te spelen.

Zonder Courtois is al een streep door de rekening voor de nationale ploeg. De defensie is al niet het sterkste compartiment bij de Belgen. Een doelman van wereldniveau erachter zou wel een verschil kunnen maken. De kans dat dit nog zal gebeuren op het EK in Duitsland lijkt klein.

Nu komen er ook steeds meer verontrustende berichten over Kevin De Bruyne. Manchester City-coach Pep Guardiola liet vrijdag weten dat hij helemaal geen zicht heeft op wanneer De Bruyne terug zal zijn. De 32-jarige middenvelder zou al zeker out zijn tot januari. Op zich is dat nog geen groot probleem voor de Rode Duivels.

Zorgwekkend

Maar wat als het herstel nog méér tijd in beslag neemt? En dat hij nog amper tijd heeft om wedstrijdritme op te doen tegen het EK. Dan dreigt hij niet helemaal fit aan te moeten beginnen. Dat zou alweer een grote streep door de rekening van de plannen van bondscoach Domenico Tedesco zijn. Gelukkig zijn we zover nog lang niet, maar de situatie van De Bruyne wordt toch met argusogen gevolgd.

Poll: Vrees jij het ergste?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Kevin De Bruyne  I  Thibaut Courtois

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024