'UEFA heeft beslissing genomen over voortzetting van België-Zweden'

'UEFA heeft beslissing genomen over voortzetting van België-Zweden'
Woensdag 18 oktober 2023 - 07:30   I   door Redactie

Een geplande voetbalavond tussen België en Zweden eindigde in een tragedie na een terreuraanslag in Brussel, waarbij twee Zweden om het leven kwamen. De wedstrijd, die bij een 1-1 stand werd gestaakt, staat nu voor onzekerheid.

De UEFA, de Europese voetbalbond, moet beslissen hoe nu verder. Volgens de reglementen van de UEFA moet de wedstrijd bij voorkeur volledig worden afgewerkt, maar gezien de huidige omstandigheden, met een hoog terreurniveau in België en de Zweedse spelers die naar huis zijn gereisd, lijkt dat onmogelijk.

Een tweede optie is om de wedstrijd op een later moment af te ronden, maar de drukke speelkalender en de groepsloting in september maken dit lastig. De derde optie is een forfaitnederlaag voor de Zweden, maar dit lijkt onwaarschijnlijk gezien de situatie. De Rode Duivels vragen daar ook niet iom. Ten slotte kan de 1-1-tussenstand als eindstand worden beschouwd.

Volgens journalist Sacha Tavolieri heeft de UEFA echter al besloten dat de 1-1 stand de eindstand zal zijn. Een officiële aankondiging wordt later verwacht.

Poll: Vind jij dat de wedstrijd nog verder moet gespeeld worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Zweden

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024