Plots zeer opmerkelijke wending rond Thibaut Courtois bij Rode Duivels

Plots zeer opmerkelijke wending rond Thibaut Courtois bij Rode Duivels
Zaterdag 14 oktober 2023 - 23:00   I   door Redactie

Thibaut Courtois blijft het gespreksonderwerp bij de Rode Duivels. Keert de doelman nog terug of niet bij de nationale ploeg? Courtois voelt een gebrek aan respect.

De keeper vond dat hij de aanvoerdersband moest krijgen in de thuiswedstrijd tegen Oostenrijk. Nadien daagde hij niet meer op voor Estland, volgens Courtois omdat hij (licht) geblesseerd was. Bondscoach Domenico Tedesco geloofde dat niet en zei dat ook eerlijk tegen de pers. Sindsdien zitten zij op ramkoers.

Er is niet alleen dat probleem: Courtois voelt zich al jaren niet gerespecteerd bij de nationale ploeg en ook niet in de vaderlandse pers. Daar is nu een opvallende kentering aan de gang. Niet dat Courtois eerder niet gerespecteerd werd, maar er wordt nu wel heel fel een lans gebroken voor een terugkeer van de keeper.

Zo was Peter Vandenbempt in zijn column in Het Nieuwsblad opvallend positief over Courtois. Al twijfelt hij wel of de keeper nog zal terugkeren bij de nationale ploeg. Het Belang van Limburg was zeer pro een terugkeer van Courtois. Overigens vinden ook veel waarnemers dat de Duivels de keeper nodig hebben om op het EK een belangrijke rol van betekenis te kunnen spelen. Courtois is echter wel zeker nog out tot mei. Het EK begint op 14 juni.

Poll: Moet Courtois er volgens jou bij zijn op het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Thibaut Courtois

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024