Club Brugge stunt in Spaanse bakoven, Union maakt Belgisch feestje compleet

Club Brugge stunt in Spaanse bakoven, Union maakt Belgisch feestje compleet
Donderdag 24 augustus 2023 - 22:29   I   door Redactie

Club Brugge moet in twee wedstrijden voorbij Osasuna zien te raken om de poulefase van de Conference League te halen. Voor Union staat de Europa League dan weer op het spel.

Osasuna-Club Brugge 1-2

Blauw-zwart had het best moeilijk in de Spaanse bakoven - waar het meer dan dertig graden was. In de eerste helft wisten ze maar één grote kans te versieren, maar Zinckernagel besloot naast.

Maar na de onderbreking ontbond Andreas Skov Olsen plots zijn duivels. Met een wondermooie klasseflits knalde hij de Bruggelingen - toch tegen de gang van het spel in - op voorsprong.

Osasuna maakte tien minuten voor affluiten - na Brugs geklungel achterin - nog de gelijkmaker, maar blauw-zwart toonde veerkracht. Met een geweldig kanonsschot zette Maxim De Cuyper de eindstand op het bord. Volgende week mogen ze het op Jan Breydel afmaken. 

Doelpuntenmaker:

51' Skov Olsen 0-1, 79' Avila 1-1, 81' De Cuyper 1-2

Union-FC Lugano 2-0

De Brusselaars waren in eigen huis heer en meester en zagen dat overwicht al na minder dan tien minuten verzilverd worden. Die voorsprong diepten ze in de twee helft nog wat verder uit.

Net als blauw-zwart spelen ze volgende week donderdag om 20u30 de terugwedstrijd. Union trekt daarvoor naar Zwitserland. Ook KRC Genk en AA Gent wisten trouwens te winnen, een Belgisch feestje in Europa! Vijf op vijf!

Doelpuntenmakers:

9' Eckert Ayensa 1-0, 72' Terho 2-0

Poll: Wie zal er het verste raken in Europa?

TAGS  I  Club Brugge  I  Union  I  FC Lugano  I  Osasuna

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024