Europese sensatie: Ghelamco én Cegeka Arena ontploffen in allerlaatste minuut

Europese sensatie: Ghelamco én Cegeka Arena ontploffen in allerlaatste minuut
Donderdag 24 augustus 2023 - 22:00   I   door Redactie

KRC Genk en AA Gent traden donderdagavond beiden aan in de play-offs voor de Conference League. AA Gent moet in een tweeluik voorbij APOEL Nicosia zien te raken, KRC Genk voorbij het Turkse Adana Demirspor.

KAA Gent-APOEL Nicosia 2-0

In de eerste helft was AA Gent duidelijk de betere ploeg, maar echt grote kansen creëren lukte niet. Ook na de rust bleven ze beter spelen dan de Cyprioten en uiteindelijk werden ze daar ook voor beloond. In de allerlaatste minuut zette Hong de dubbele voorsprong op het bord.

De Buffalo's trekken dus met een mooie bonus naar Nicosia - de hoofdstad van Cyprus -, al mogen ze natuurlijk nog niet hélemaal gerust zijn. Volgende week donderdag wordt de terugmatch om 19u op gang getrapt.

Doelpuntenmaker:

78' Fofana 1-0, 90+3' Hong 2-0

KRC Genk-Adana Demirspor 2-1

Vooral de Turken kwamen voor de onderbreking dicht bij het openingsdoelpunt, al had KRC Genk wel de bovenhand. Na de rust was het Adana Demirspor dat al snel op voorsprong kwam, maar Tolu wiste dat doelpunt nog uit.

Wouter Vrancken en co. leken op een gelijkspel te blijven steken, maar - net als in Gent - werd er in de allerlaatste minuut nog gescoord. Munoz buffelde zonder genade een hoekschop tegen de netten. De Cegeka Arena ontplofte, maar Genk moet volgende week zonder twijfel nog vol aan de bak. 

Doelpuntenmakers:

48' Akbaba 0-1, 78' Tolu 1-1, 90+4' Munoz 2-1

Poll: Zullen AA Gent en KRC Genk doorstoten naar de poulefase?

TAGS  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  APOEL Nicosia  I  Adana Demirspor

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024