‘Pep Guardiola moet ingrijpen bij De Bruyne: Trainer duidt vervanger Duivel aan’

‘Pep Guardiola moet ingrijpen bij De Bruyne: Trainer duidt vervanger Duivel aan’
Maandag 07 augustus 2023 - 11:00   I   door Redactie

Zondag nam Manchester City het in de Community Shield op tegen Arsenal. Na strafschoppen (dankzij de gelijkmaker van Trossard) waren het de Gunners die de Supercup in hun prijzenkast mochten zetten.

De Bruyne (32) is na zijn blessure in de Champions League-finale en een lange vakantie nog naar zijn topvorm aan het toewerken. Hij mocht afgelopen weekend 25 minuten meespelen en was goed voor een assist, maar miste wel zijn penalty in de strafschoppenreeks.

Volgens Het Nieuwsblad zal trainer Pep Guardiola dit seizoen voorzichtig omspringen met zijn assistkoning: “Vorig jaar speelde hij 67 procent van de tijd mee, maar was hij toch kapotgespeeld na een slopend seizoen.” Om dit seizoen hetzelfde scenario te vermijden, nam City Mateo Kovacic over van Chelsea.

In de belangrijke matchen zal hij uitgespeeld worden naast KDB, maar wanneer de Duivel rust krijgt moet Kovacic de patron op het middenveld worden: "Schrik dus niet als hij voor de competitieopener tegen Burnley op de bank begint, maar op de grote momenten zal De Bruyne er wel weer staan. Daar hoeven we niet aan te twijfelen.”

Poll: Zal De Bruyne ooit nog terugkeren naar de JPL?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024