Burgemeester praat mond voorbij en onthult nieuwe eigenaar van Club Brugge

Burgemeester praat mond voorbij en onthult nieuwe eigenaar van Club Brugge
Donderdag 01 juni 2023 - 19:00   I   door Redactie

Sinds bekend is dat Club Brugge te koop staat, is het gissen naar wie de nieuwe eigenaars zullen worden. Maar dat zou nu al bekend kunnen zijn.

Op de Brugse gemeenteraad woensdagavond was de verkoop van Club Brugge een serieus item. De Krant van West-Vlaanderen zat erbij en zag het er bij momenten heftig aan toe gaan. Ook burgemeester Dirk De fauw nam daarbij het woord.

"Ik heb contact opgenomen met Club Brugge. De verkoop is nog niet voor morgen. Maar vervolgens praatte hij zijn mond voorbij. "De kans bestaat dat het Amerikaanse investeringsfonds, dat nu al deels eigenaar is, de nieuwe meerderheidsaandeelhouder wordt."

Twee jaar geleden nam de Amerikaanse investeringsmaatschappij Orkila Capital al 23,26 procent van de aandelen over van de bestaande aandeelhouders. Het betaalde hen daar 30 miljoen euro voor én injecteerde ook nog een keer 20 miljoen vers kapitaal in de club.

Niet onlogisch

Dat Orkila Capital op die manier boos wordt over Club Brugge zou inderdaad niet onlogisch zijn. Zij zijn immers al betrokken partij en kunnen zo verder hun partnership opbouwen

Poll: Zou je dit een goede zaak vinden?

TAGS  I  Club Brugge

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023

donderdag 28 september 2023