'Dít zijn enige twee Belgische voetballers die De Bruyne kunnen bedreigen'

'Dít zijn enige twee Belgische voetballers die De Bruyne kunnen bedreigen'
Vrijdag 05 mei 2023 - 12:00   I   door Redactie

Hij mag dan een paar matchen rust gekregen hebben, maar als Kevin De Bruyne straks opnieuw tussen de lijnen staat zullen ze bij Manchester City het verschil wel merken.

Wie daaraan twijfelt moet maar eens met Franky Van der Elst gaan discussiëren. Die is nog altijd onder de indruk van de geweldige prestatie van De Bruyne tegen Arsenal anderhalve week geleden. In zoverre dat hij tweette dat De Bruyne de beste Belgische voetballer ooit is.

"Er kwamen veel opmerkingen op mijn tweet", aldus de analist bij Sporza. "Er was iemand die reageerde: zelfs beter dan Jan Ceulemans, behalve dan op EK’s en WK’s. Dat is inderdaad ook iets om over na te denken."

"Niet dat ik vind dat De Bruyne nog geen goeie toernooien speelde, helemaal niet. In 2018 was dat bijvoorbeeld best oké", zegt hij grappend. "Maar Ceulemans stond er áltijd op die toernooien. En dan zijn er ook nog mensen die Thibaut Courtois noemen, dat is natuurlijk ook een voetballer."

Top drie

Andere namen worden door Van der Elst echter niet genoemd. Om te besluiten wil hij echter niet van zijn standpunt afwijken: "Maar… Kevin De Bruyne is bij de top drie beste Belgische voetballers ooit, daar moeten we het toch over eens zijn?”

Poll: Wie vind jij de beste van de drie?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Real Madrid

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024