Bart De Wever kijkt op door bijzondere onthulling over Vincent Kompany

Bart De Wever kijkt op door bijzondere onthulling over Vincent Kompany
Woensdag 26 april 2023 - 12:00   I   door Redactie

Vincent Kompany kroonde zich dinsdag tot kampioen in de Engelse tweede klasse. Hij zal binnen enkele maanden dus in de Premier League actief zijn.

Het lijkt erop dat dat bij Burnley zal zijn, maar dat is nog niet officieel bevestigd. Onder meer Tottenham en Chelsea zouden ook aan zijn mouw trekken. Vince the Prince krijgt niet alleen in Engeland veel lof.

In aanloop naar de bekerfinale vroeg Het Nieuwsblad aan KV Mechelen-trainer Defour wie de slimste sporter is die hij kent: “Kompany! Die denkt echt over alles na. Op het WK dachten wij simpelweg aan het behalen van een resultaat. Hij niet.”

“Hij dacht er veel verder over na: ‘Vandaag moeten we tonen dat we Belgen zijn.’ Nog veel meer dan hoe een ambassadeur het zou doen, wilde hij zijn land positief op de kaart zetten”, is Defour lyrisch over zijn voormalige ploegmaat bij de Duivels.

N-VA

Kompany maakte in de kleedkamer zelfs een punt van wat er zich op politiek vlak afspeelde in België: “Vooral in de periode toen de N-VA aan een opmars bezig was, dan sprak Vinnie over de samenhang tussen Walen en Vlamingen. Dat we konden bijdragen aan het gevoel van samenhorigheid.”

Poll: Ga jij bij de volgende verkiezing op N-VA stemmen?

TAGS  I  Burnley  I  KV Mechelen

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024