Guardiola doet Duivels-fans opkijken met verklaring over woedende De Bruyne

Guardiola doet Duivels-fans opkijken met verklaring over woedende De Bruyne
Woensdag 12 april 2023 - 08:30   I   door Redactie

Manchester City maakte dinsdag een statement tegen Bayern München. Ze wonnen de heenwedstrijd in de Champions League met 3-0. Kevin De Bruyne mocht aan de aftrap verschijnen.

Pep Guardiola besloot om de Rode Duivel na 69 minuten — bij een 1-0 tussenstand — naar de kant te halen. De Bruyne bleef enkele minuten daarvoor liggen nadat hij zijn knie leek te verdraaien. Guardiola leek hem dus uit voorzorg te wisselen, maar in zijn uitleg na de match werd het al snel duidelijk dat dat niet het geval was.

De Spanjaard liet namelijk weten dat hij De Bruyne om ‘tactische redenen’ naar de kant gehaald had, al lag er op de bank wel een icepack op zijn knie. De Duivel was duidelijk niet te spreken over zijn vervanging, want hij liep zijn trainer straal voorbij. Guardiola zijn zet pakte weliswaar goed uit, amper zeven minuten na de wissel van KDB stond de 3-0 al op het bord.

De Bruyne lijkt dit seizoen zijn onaantastbare statuut bij de Citizens kwijt te zijn. Een aantal maanden geleden werd hij meermaals vroegtijdig gewisseld én moest hij zelfs enkele keren plaatsnemen op de bank. Daardoor laaiden er zelfs een tijdje transfergeruchten op. We zullen zaterdag tegen Leicester en volgende week in de terugmatch tegen Bayern zien of hij opnieuw aan de aftrap mag verschijnen. 

Poll: Is De Bruyne momenteel de beste middenvelder van de wereld?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Bayern München

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024