Club kan het amper geloven: Verrassend nieuws over het stadiondossier

Club kan het amper geloven: Verrassend nieuws over het stadiondossier
Maandag 20 maart 2023 - 18:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge hopen ze snel aan de bouw van hun nieuwe voetbaltempel te kunnen beginnen. Het stadiondossier sleept al vele jaren aan.

Intussen blijft Club (net als Cercle) in het Jan Breydelstadion spelen. De huidige gebruiksovereenkomst van het stadion loopt af op 30 juni van dit jaar. Maandag is er een nieuw contract ondertekend. Opvallend is dat er geen concrete einddatum in het contract staat.

Dat betekent dat de overeenkomst zal eindigen wanneer Club in zijn nieuwe stadion terechtkan. Hetzelfde geldt voor Cercle, dat dus langer gebruik kan maken van Jan Breydel als ze nog niet over een nieuw eigen stadion beschikken wanneer Club verhuist.

In 2025 viert het Jan Breydelstadion zijn vijftigste verjaardag. De infrastructuur is dan ook sterk verouderd. Volgens sportschepen Demon zijn er weliswaar nog geen structurele problemen. Toch maakt hij zich ook wat zorgen.

Voorwaarden

“Laat het duidelijk zijn dat de veiligheid primeert”, vertelt Demon bij Het Belang van Limburg. “De licentievoorwaarden en vereisten voor Europees voetbal zijn wél een reële bezorgdheid. Die worden elk jaar namelijk scherper.”

Poll: Is het een goede zaak voor Club dat er geen concrete einddatum afgesproken is?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

zaterdag 3 juni 2023

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023