‘Trossard kijkt op: Onverwachte opvolger voor Hazard aangeduid bij Duivels’

‘Trossard kijkt op: Onverwachte opvolger voor Hazard aangeduid bij Duivels’
Woensdag 01 maart 2023 - 17:30   I   door Redactie

Na het wereldkampioenschap moest er heel wat veranderen bij de Rode Duivels. Domenico Tedesco en Frank Vercauteren werden aangeduid als opvolgers voor Roberto Martinez.

Momenteel is het reikhalzend uitkijken naar de eerste selectie van de kersverse bondscoach. Eén speler die er nog bij was op het WK, zal Domenico Tedesco alvast niet kunnen oproepen: Eden Hazard.

De 32-jarige Real Madrid-speler kondigde na het WK zijn afscheid bij de Duivels aan. In Qatar lag hij voortdurend in de weegschaal met Leandro Trossard. Het Nieuwsblad denkt dat de Arsenal-speler zijn plek zal opeisen op de flanken.

Maar Trossard kan natuurlijk niet beide flanken voor zijn rekening nemen. Bij de krant duiden ze twee mogelijke opvolgers voor Eden Hazard aan, die samen met Trossard de Rode Duivels moeten doen swingen.

Talent

Allereerst hebben ze het over Jérémy Doku. De nog steeds amper 20-jarige Stade Rennes-speler was er al bij op het EK van 2020. Hij verkeert in topvorm en krijgt momenteel veel lof in Frankrijk. Dit weekend wist hij de winnende treffer te scoren tegen Nantes.

Er zijn nog heel wat getalenteerde flankspelers in België. Eén van hen was een hot topic deze winter. PSG wilde Johan Bakayoko namelijk voor 25 miljoen euro losweken bij PSV. Inmiddels heeft hij een nieuw contract getekend in Eindhoven.

“Hij lijkt een beetje op Leon Bailey. Hij heeft snelheid, loopvermogen, vlotte dribbels én is doelgericht”, aldus assistent-trainer van België U19 Eric Van Meir. “De 19-jarige Bakayoko is zeker kandidaat voor 'generatie 2026', de Duivels voor het volgende WK!”

Poll: Wie moet Tedesco naast Trossard als basisspeler uitspelen op de flanken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  PSV  I  Stade Rennes  I  PSG

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024