Thriller: Modric en Ito weten pas na penalty’s of ze doorstoten op de wereldbeker

Maandag 05 december 2022 - 18:42   I   door Redactie

Japan kon in de groepsfase tweemaal stunten door Spanje en Duitsland te verslaan. Kroatië wist zich in zijn laatste groepsmatch, ten koste van de Duivels, dan weer te verzekeren van een plekje in de achtste finale.

Japan-Kroatië 1-1

Strafschoppen: 1-3

Voor de onderbreking ging de match goed op en neer. Er waren kansen langs beide kanten, maar het was lang wachten op het eerste doelpunt. Op slag van rust wisten de Japanners de voorsprong te bemachtigen via Maeda. In de tweede helft tapte Kroatië duidelijk uit een ander vaatje.

Ex-Club-speler Ivan Perisic troefde Junya Ito af en hing de bordjes weer gelijk. Na negentig minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het bord. We kregen dus voor het eerst op dit WK verlengingen. Daar kregen beide ploegen kansen, maar scoren lukte niet.

In de penaltyreeks trok Kroatië dankzij drie reddingen van de doelman aan het langste eind. Daardoor spelen ze in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel tussen Brazilië en Zuid-Korea. Modric werd in de verlengingen geweisseld en trapte geen penalty.

Doelpuntenmakers:

43’ Maeda 1-0, 55 Perisic 1-1

Poll: Uit welk werelddeel zal de winnaar van de wereldbeker komen?