Het is over en out: Roemloze aftocht van gouden generatie Rode Duivels op WK

Donderdag 01 december 2022 - 17:50   I   door Redactie

De Rode Duivels zijn er niet in geslaagd om hun laatste groepswedstrijd tegen Kroatië te winnen. Het bleef 0-0, waardoor de Belgen al in de groepsfase uitgeschakeld zijn. Zo komt er een triest einde aan de gouden generatie van de Belgische nationale ploeg.

Kroatië-België 0-0

België kwam goed weg dat een penalty voor Kroatië al vroeg in de wedstrijd teruggedraaid werd vanwege zeer nipt buitenspel van Kramaric. Dries Mertens begon aan de wedstrijd en miste twee grote kansen in de eerste helft. Na de rust werd hij vervangen door Romelu Lukaku. Die twee enorme kansen; hij trapte op de paal en kon in de slotfase niet besluiten voor een open doel.

Roberto Martinez gooide ook nog Jeremy Doku in de strijd, maar scoren lukte niet voor de Belgen. Daardoor zijn ze uitgeschakeld.

Canada-Marokko 1-2

Marokko kon profiteren van een blunderende doelman Borjan; Ziyech scoorde. adien verdubbelde En Nesyri de voorsprong. Na een owngoal van Aguerd kwam de spanning enigszins terug, maar Marokko hield de voorsprong vast.