Niels Destadsbader wordt afgemaakt na rustoptreden: “Ronduit beschamend!”

Niels Destadsbader wordt afgemaakt na rustoptreden: “Ronduit beschamend!”
Donderdag 24 november 2022 - 17:15   I   door Redactie

De Rode Duivels begonnen woensdag aan hun wereldbeker. Ze wonnen — volgens velen onverdiend — van een sterk Canada.

Toch viel volgens De Morgen het meest beschamende optreden niet op het veld waar te nemen. Destadsbader beleefde voor Sporza de wedstrijd vanuit de kantine van Stormvogels Haasrode, een ploeg uit Tweede Provinciale B. De presentator liet zich 'betrappen' op enkele opvallende uitspraken.

“Stany (de uitbater), als gij de barman zijt, mag ik uw vrouw dan de barmoeder noemen?” en “We gaan niet naar huis vooraleer de punten binnen zijn. Of de pinten”, waren een paar van zijn ‘highlights’. “Destadsbader stelde me droever dan het spelniveau van de Rode Duivels”, viel er in De Morgen te lezen.

De Standaard is nóg harder voor de presentator: “Er is een woord voor zijn optreden: gênant. Maar het is ook beschamend, voor de VRT, voor de kijkers en vooral voor Destadsbader zelf. Red die jongen van zichzelf.” 

Ontslag

De presentator werd een jaar geleden door de VRT overgenomen van VTM. “ De belastingbetaler mocht niet weten voor hoeveel, maar alleszins voor veel meer dan 300.000 euro per jaar”, klinkt het in De Standaard. De VRT kwam vorige week in opspraak omdat het heel wat mensen moet ontslagen.

Om af te sluiten legt de krant dan ook een pijnlijk feit op tafel: “Deze week kondigde de VRT het ontslag van 68 mensen aan. Sinds woensdagavond is bekend hoe die alsnog kunnen worden gered.” Met een ontslag van Destadsbader dus.

Poll: Vind jij het aangenaam om naar Destadsbader te kijken tijdes de rust?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Canada  I  VRT  I  Sporza

dinsdag 5 maart 2024

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024