'Onwaarschijnlijk: Nog 2 penalty's niét gefloten tegen Duivels in België-Canada'

'Onwaarschijnlijk: Nog 2 penalty's niét gefloten tegen Duivels in België-Canada'
Donderdag 24 november 2022 - 08:30   I   door Redactie

Iedereen die het er na België-Canada over eens was dat de Canadezen meer verdienden. Maar daar waren zelfs twee penalty's bij.

Want zowel tijdens als na de match barstte de discussie daaromtrent meteen los. Want naast de overduidelijke handsbal van Carrasco, waren er ook nog overtredingen van Vertonghen en Witsel waar meer dan een geurtje aan was.

Maar waar Canada voor het eerste geval wél een strafschop kreeg, was dat bij de twee andere gevallen niet zo. Ook in Villa Sporza vonden Hein Vanhaezebrouck en Frank Boeckx dat de Rode Duivels zéér goed weggekomen waren.

"België had nog twee penalty’s moeten tegenkrijgen", klonk het bij de analisten in koor. "Maar bij die fout van Vertonghen vlagde de lijnrechter te vroeg, waardoor het spel al stilgelegd werd en noch de ref noch de VAR konden ingrijpen."

Niveau

"Dan nog voor een buitenspelgeval dat er geen was, want het ging om een terugspeelbal van Hazard", legde Vanhaezebrouck uit. "Onwaarschijnlijk dat dat kan op dit niveau, het is toch een WK. Ook voor de fout van witsel zou in België zeker een penalty gefloten worden."

Poll: Vind je dat België goed is weggekomen met de strafschopgevallen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Canada  I  Marokko  I  Kroatië

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022