Thibaut Courtois 'bedriegt' de boel bij de Rode Duivels: “Hij weet dat heel goed"

Thibaut Courtois 'bedriegt' de boel bij de Rode Duivels: “Hij weet dat heel goed
Donderdag 24 november 2022 - 08:00   I   door Redactie

Na de zege tegen Canada op de openingsmatch van het WK had iedereen het bij de Rode Duivels over Thibaut Courtois.

Want hoewel het Michy Batshuayi was die zich tot matchwinnaar kroonde met het enige doelpunt van de partij, was het onze nationale doelman die de meest cruciale zet van de wedstrijd deed door al vroeg een penalty van de Canadezen te pakken.

Maar daar had Frank Boeckx bij Villa Sporza wel iets over te zeggen. "Thibaut gaat net voor de penalty genomen wordt achter de lijn staan, wat niet mag", aldus de analist. "De ref wijst hem daar ook op, waarop hij een stapje vooruit zet, om dan toch weer achteruit te gaan staan."

"Je moet namelijk een voorwaartste beweging maken om te kunnen duiken", legt de keeperstrainer en T2 van Anderlecht uit. "En dat weet hij heel goed. Je ziet op de beelden ook duidelijk dat zijn voeten achter de lijn staan." Courtois 'bedriegt' dus eigenlijk de boel, maar dat werd niet opgemerkt.

Belachelijk

En ook daar heeft Boeckx een reden voor: "De lijnrechter kan het vanuit zijn positie perfect zien en signaleren. Ook de VAR zou hem kunnen terugfluiten. Maar dat gebeurde niet en dat zou Thibaut niet verdiend hebben. Geen enkele doelman trouwens, want dat is een belachelijke regel."

"Dat is zoals bij veel zo'n pietluttige regels", legt hij nog uit. "Eerst wordt er door de scheidsrechter wat show gegeven zodat iedereen goed heeft kunnen zien dat hij ermee bezig is, maar eens het spel in actie is, laten ze het gewoon gebeuren."

Poll: Vind jij dit een belachelijke regel?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Canada  I  Marokko  I  Kroatië

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023