Rode Duivel Denayer shockeert Belgische voetbalfans: “Wat is het probleem?”

Rode Duivel Denayer shockeert Belgische voetbalfans: “Wat is het probleem?”
Maandag 03 oktober 2022 - 17:00   I   door Redactie

Jason Denayer verbaasde heel België toen hij vorige week zijn nieuwe club aankondigde. Denayer tekende een contract voor één seizoen bij Shabab Al-Ahli in Dubai.

Vele supporters gingen er meteen vanuit dat de keuze van Denayer om naar de woestijn te gaan met geld te maken had. Dat gerucht ontkent de verdediger weliswaar: “Ik kon veel meer verdienen in Europa. Er was ook een financieel interessanter bod uit Saoedi-Arabië, maar dat heb ik afgeslagen.” Maar als Denayer het niet voor het geld doet, waarom dan wel?

“Ik doe dit omdat het een club is die bovenin meedraait en omdat de levenskwaliteit in Dubai erg hoog is”, aldus de Rode Duivel. “Ik ben 27 en heb een contract voor één jaar in Dubai. Wat is het probleem?”, vraagt Denayer zich af. “Er zijn zo veel spelers die zo’n transfer maakten en nadien nog terugkwamen en vlot meedraaiden in Europa”, vervolgt de Rode Duivel.

De meeste supporters waren vooral met het oog op het WK in Qatar ongerust, maar daar heeft Denayer een oplossing voor. “Het niveau is hier iets lager, maar ik ben niet naar hier gekomen om uit te bollen. Ik volg zelfs nog een bijkomend individueel schema om mijn niveau op punt te houden”, concludeert Denayer bij Het Nieuwsblad.

WK

Dat Martinez de verdediger selecteerde voor de Nations League verbaasde ook hemzelf: “Ik had natuurlijk wel bijna alle kwalificatiematchen gespeeld, maar ik had niet op een selectie gerekend. Het was wel ideaal voor mij. Ik kon trainen met een groep vol topspelers, dat was wat ik fysiek en mentaal nodig had.”

Verder is de Rode Duivel heel realistisch over zijn WK-kansen: “Wat het WK betreft: als ik niet fit ben, dan ga ik niet mee. Als ik slecht speel, dan ga ik ook niet mee. Gelukkig heb ik niet veel duels nodig om in vorm te geraken, maar ik heb geen garanties gekregen.”

Poll: Stel je bent de bondscoach, neem je Denayer dan mee naar het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Olympique Lyon  I  Shabab Al Ahli

vrijdag 2 december 2022

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022