Zware uithaal naar bondscoach Roberto Martinez bij Duivels: "Wie doet nu zoiets?!"

Zware uithaal naar bondscoach Roberto Martinez bij Duivels:
Zondag 02 oktober 2022 - 19:30   I   door Redactie

Het mag duidelijk zijn dat de Rode Duivels opnieuw leven onder de bevolking. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het WK dat met rasse schreden nadert.

Ook bij analisten en waarnemers is het een item. Vooral de nakende WK-selectie zorgt voor beroering, met als belangrijk discussiepunt de basisplaats van Zeno Debast in de voorbije Nations League-matchen tegen Wales en Nederland.

In De Zondag neemt Imke Courtois de verdediging van de nog altijd maar 18-jarige Anderlecht-verdediger op zich. "Moore troefde hem bij het tegendoelpunt tegen Wales af, ok, maar dat overkwam de ervaren Azpilicueta met Spanje tegen Zwitserland ook", stelt de analiste.

Maar Courtois legt de schuld ook ergens anders, want in één adem haalt ze tegelijkertijd stevig uit naar bondscoach Roberto Martinez: "Wie zet tegen Nederland nu een frêle jongen als Zeno Debast op Virgil van Dijk, één van de beste koppers van de Premier League?"

Nagedacht

Onmiddellijk na de wedstrijd tegen Oranje was de discussie bij heel wat commentatoren al losgebarsten over die beslissing van Martinez. Weinigen die toen al konden begrijpen waarom daar niet beter over nagedacht werd.

Poll: Vind je het kunnen dat Debast op Van Dijk moest staan?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Oranje  I  Nederland  I  Polen  I  Wales  I  Anderlecht

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023