'Ramp voor de Rode Duivels: Drie wereldtoppers afgehaakt in aanloop naar WK'

'Ramp voor de Rode Duivels: Drie wereldtoppers afgehaakt in aanloop naar WK'
Zaterdag 01 oktober 2022 - 08:30   I   door Redactie

Nog niet eens zo heel lang geleden durfde de hele natie te dromen van een Europese of wereldtitel, maar ondertussen heeft de realiteit keihard toegeslagen.

Niet alleen bij de supporters, maar ook bij waarnemers en analisten. In de eerste plaats bij Peter Vandenbempt. "Het grote vertrouwen is een pak minder", laat hij verstaan bij Sporza. "We zijn er nog niet in geslaagd de teleurstelling van het vorige EK door te spoelen."

Dat weerspiegelt zich ook in de resultaten. Want sinds juli 2021 kon België amper de helft van zijn duels winnen. "Dat waren dan vaak nog zeges tegen landen van het niveau Estland en Burkina Faso. Tegen alle grote kleppers - zoals Nederland, Italië en Frankrijk - gingen we onderuit.”

"Dat is ook niet onlogisch", besluit Vandenbempt. "Want België heeft de afgelopen vier jaar kwaliteit ingeleverd. Nu blijven er maar twee spelers van wereldklasse over: Courtois en De Bruyne. Zij moeten op hun absolute top zijn om nog een beetje kans te maken.”

Zonder twijfel

"Voorheen hadden we vier à vijf spelers van wereldklasse, zonder twijfel", poneert de commentator. Uiteraard heeft hij het dan over Eden Hazard, die compleet is weggezakt. Maar ook over de afgehaakte Vincent Kompany. En tot slot Romelu Lukaku, al kan die natuurlijk nog boven water komen.

Poll: Welke vind jij de belangrijkste 'wereldspeler' die is weggevallen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Oranje  I  Nederland  I  Polen  I  Wales

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024