Plotse opsteker voor Rode Duivels in aanloop naar Nations League-ontknoping

Plotse opsteker voor Rode Duivels in aanloop naar Nations League-ontknoping
Woensdag 21 september 2022 - 13:00   I   door Redactie

De Rode Duivels spelen komende donderdag en zondag de laatste twee wedstrijden uit de poulefase van de Nations League. De Belgen staan momenteel tweede in de poule, met drie punten achterstand op Nederland.

In de heenwedstrijd tussen België en Nederland wisten onze noorderburen met 1-4 te winnen in het Koning Boudewijnstadion. Een ferme opdoffer voor de Belgen, waardoor ze met beide voeten op de grond gezet werden.

Maar toch zouden de Duivels zondag veel meer kans kunnen maken op de overwinning. Nederland speelt donderdag tegen Polen, vooraleer ze zondag de poulefase afsluiten met een duel tegen onze Duivels. Voor de wedstrijd tegen Polen staan er maar liefst vijf Nederlanders aan de rand van een uitsluiting.

Zo zouden Virgil Van Dijk, Steven Bergwijn, Steven Berghuis, Frenkie De Jong en Teun Koopmeiners bij het pakken van een gele kaart tegen Polen, uitgesloten worden voor de wedstrijd tegen België. Mede daardoor zullen deze spelers wat terughoudender spelen tegen Polen, wat enkel in het voordeel van België uitdraait. 

Winst

Om de poule nog te winnen moet alles in de juiste plooi vallen voor de Belgen. Winnen tegen Wales is alvast een must. Als de Duivels dat niet kunnen verwezenlijken én als Nederland wint tegen Polen, dan is de laatste wedstrijd niet meer van belang.

Mochten Nederland en België donderdag zegevieren, dan moeten de Duivels tegen Wales én Nederland met heel wat doelpunten uitpakken. Het doelsaldo van onze noorderburen bedraagt momenteel namelijk +5, dat van België +3.

Rangschikking:

1 Nederland 10
2 België 7
3 Polen 4
4 Wales 1

Poll: Zullen de Rode Duivels de poule nog winnen en aantreden bij de 'final four'?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland  I  Polen  I  Wales

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023