‘Dít is de allerbeste transfer die Club Brugge deze zomermercato gemaakt heeft’

‘Dít is de allerbeste transfer die Club Brugge deze zomermercato gemaakt heeft’
Woensdag 07 september 2022 - 21:00   I   door Redactie

Iedere week bespreken Aster Nzeyimana en Peter Vandenbempt een aantal actuele thema’s uit de voetbalwereld in de podcast ‘De Tribune’. Vorige week — een vijftal dagen voor het sluiten van de mercato — bespraken ze de transfers van Club Brugge.

Daarin maken ze een aantal opvallende vaststelling: “Als Yaremchuk zijn overstap naar Benfica geslaagd was, dan kwam hij niet naar Brugge”, opent Vandenbempt. Daarnaast was Yaremchuk ook niet de eerste keuze, toptarget Rasmus Hojlund koos namelijk voor Atalanta BC.

Maar als de beste transfer niet Yaremchuk is, wie dan wel? “Als we er een cliché tegenaan mogen gooien: de contractverlenging van Hans Vanaken tot 2027 is misschien wel de beste transfer dat Club deze zomer gemaakt heeft”, klinkt het bij beide heren.

“Nog meer dan dat ze een tweede spits nodig hadden, konden ze Vanaken niet missen”, bevestigt Aster Nzeyimana. “Ik vind het wel jammer voor Hans zelf, omdat dat volgens mij een fantastisch avontuur zou zijn. Maar wie weet passeert de trein toch nog een keer”, besluit Aster.

West Ham

“Volgens mij zal dat enkel gebeuren als Club geen transfersom meer vraagt”, reageert Vandenbempt. “West Ham maakt Vanaken al een paar jaar het hof, maar als er betaald moet worden doen ze het niet. Ze willen dan toch niet verder gaan dan 10 à 11 miljoen en dat is toch een blijk van weinig respect”, concludeert Vandenbempt.

Poll: Wat vind jij de beste zomertransfer van Club Brugge?

TAGS  I  De Tribune  I  Sporza  I  v24

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022