Sergio Gomez zet met behulp van Vincent Kompany Bundesliga op zijn kop

Sergio Gomez zet met behulp van Vincent Kompany Bundesliga op zijn kop
Zondag 05 juni 2022 - 14:00   I   door Redactie

Nu het seizoen definitief afgesloten is, kunnen ook alle prijzen uitgedeeld worden. Zo werd bij Anderlecht Sergio Gomez verkozen tot Speler van het Jaar.

Dat zorgde voor veel instemmende gezichten bij de Anderlecht-supporters, maar tegelijkertijd ook voor veel ophef in de Bundesliga. En dat heeft alles te maken met het verleden van de linkerflankspeler.

Want Sergio Gomez werd in juli vorig jaar door Anderlecht overgenomen van Borussia Dortmund waar hij als een absolute miskoop aanzien werd. En nu hij bij Anderlecht Speler van het Jaar is, bracht Der Westen een opmerkelijk artikel.

Namelijk dat de supporters van Borussia Dortmund maar niet kunnen geloven dat de 'flop' zoals ze de Spanjaard consequent noemen, het nu zo goed doet bij Anderlecht. De krant beschrijft letterlijk dat fans de vraag stellen 'Dié Sergio Gomez?!'

Positiewissel

Het antwoord: 'Ja, dié Sergio Gomez!' Borussia Dortmund betaalde in januari 2018 maar liefst drie miljoen euro voor het jeugdproduct van Barcelona, maar hij kon nooit doorbreken in Duitsland.

Ook niet middels een uitleenbeurt aan de Spaanse tweedeklasser Huesca. Maar bij Anderlecht lukte het wonderwel. Met dank aan Vincent Kompany die hem een rij achteruit plaatste op de positie van linksachter waar hij excelleerde.

Poll: Zal Anderlecht Sergio Gomez komende zomer kunnen houden, denk je?

TAGS  I  Anderlecht  I  Jong Spanje  I  Borussia Dortmund  I  Barcelona  I  Huesca

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022