Opeens verrassende wending in transferdossier Toby Alderweireld en Antwerp

Opeens verrassende wending in transferdossier Toby Alderweireld en Antwerp
Maandag 09 mei 2022 - 09:00   I   door Redactie

De zware nederlaag van Antwerp in eigen huis tegen Anderlecht overheerste de debatten op de Bosuil, vandaar dat iets anders ondergesneeuwd raakte.

Want een meer dan opvallend beeld was de aanwezigheid van Toby Alderweireld in het stadion, al een aantal keer in beeld als potentiële versterking. Die stak zich niet weg en praatte er onder meer openlijk met de nieuwe sportieve directeur Marc Overmars. 

De 33-jarige Rode Duivel speelt momenteel bij het Qatarese Al-Duhail, waar hij vorig jaar een lucratief contract voor drie seizoenen tekende. Daar ligt de competitie nu stil, waardoor hij even terug naar België kwam.

Het perfecte alibi om een wedstrijd van Antwerp mee te pikken en het als een 'gewoon' bezoekje te laten doorgaan. Maar in de wandelgangen klinkt het toch iets anders. Namelijk dat Alderweireld straks misschien wel permanent terugkomt.

Cruciale rol

Overmars wil namelijk een elftal uittekenen dat echt voor de titel kan meestrijden en met zijn ervaring zou de centrale verdediger daar een cruciale rol kunnen in spelen. Het valt nu af te wachten of Antwerp Alderweireld kan overtuigen om dat volgend seizoen al te doen.

Die kans bestaat wel degelijk, want de Antwerpenaar heeft al laten verstaan dat de kans bestaat dat hij niet tot 2024 in Qatar blijft. "Ik ben ook aan het bouwen in Antwerpen. Ofwel blijf ik hier en doe mijn contract uit, of het zal naar België zijn." Wordt vervolgd.

Poll: Denk je dat Antwerp Alderweireld zal kunnen overtuigen?

TAGS  I  Al-Duhail  I  Antwerp  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024