Verrassend nieuws: Vanhaezebrouck en Gent krijgen gelijk van voetbalbond

Verrassend nieuws: Vanhaezebrouck en Gent krijgen gelijk van voetbalbond
Vrijdag 08 april 2022 - 18:45   I   door Redactie

Het zat AA Gent de voorbije week allerminst mee, zowel op sportief als extra-sportief vlak, maar vrijdag kregen ze dan toch nog eens goed nieuws.

Wat betreft de schorsing van Andrew Hjulsager na diens rode kaart op Cercle Brugge. Want na een lange saga van veroordeling, beroep, vermindering en nog eens beroep heeft de voetbalbond de speler nu volledig vrijgesproken. 

De Deense middenvelder zag dat het Bondsparket voor zijn uitsluiting aanvankelijk twee speeldagen effectief en twee speeldagen voorwaardelijk eiste, waar na beroep van AA Gent één speeldag effectief vanaf ging.

Te weinig voor de Buffalo's die nóg eens in beroep gingen, deze keer bij het Disciplinair Comité van de voetbalbond zelf. Uiteraard omdat Hjulsager anders zowel de slotmatch tegen OHL als de bekerfinale zou missen. 

Vrijgesproken

Na een discussie over het al dan niet bewust maken van de overtreding oordeelde de voetbalbond nu echter dat de AA Gent-speler over de hele lijn vrijgesproken wordt. Waardoor hij tegen OHL als Anderlecht dus gewoon kan meespelen. Een opsteker.

Poll: Vind je dit een correcte beslissing?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  AA Gent

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024