Competitieslot mogelijk in gedrang, boos AA Gent overweegt verdere stappen

Competitieslot mogelijk in gedrang, boos AA Gent overweegt verdere stappen
Woensdag 06 april 2022 - 20:00   I   door Redactie

Zal er een normaal einde kunnen gebreid worden aan de reguliere competitie? Dat is de vraag nu AA Gent de afloop van de match tegen Cercle Brugge niet laat rusten.

Het is de buitenspelfase rond de 1-1 van Cercle-spits Thibo Somers in de vierde minuut die de gemoederen in de Ghelamco blijft ophitsen. Hoewel het buitenspel leek, kon er door de VAR geen 3D-lijn getrokken worden. Oorzaak? ... Een onbemande camera.

Daarvan heeft AA Gent woensdag de bevestiging gekregen van het Referee Department. Blijkt dat de cameraman van MediaPro niet op tijd op zijn plaats in de tribune raakte omdat hij ook nog het eerbetoon aan Miguel Van Damme beneden op het veld moest filmen.

En dat vinden de Buffalo's niet kunnen. "Het succes of falen van een volledig seizoen hangt doorgaans niet af van één bepaalde fase, maar in dit geval gaat het om een cruciaal moment in een cruciale wedstrijd." Want door het 2-2-gelijkspel verloor AA Gent zijn play-off-ticket aan Anderlecht.

Grote gevolgen

"De genomen beslissing heeft zowel sportief als financieel mogelijk grote gevolgen voor onze club", klinkt het verder in een statement. "AA Gent beraadt zich daarom momenteel over de situatie en de gronden voor eventuele verdere stappen." Dreigende taal.

Welke die stappen zijn is nog onduidelijk, maar het zou wel eens goed om gerechtelijke stappen kunnen gaan. En die zouden het competitieslot in de war kunnen sturen. Daar zit uiteraard niemand op te wachten. Wellicht dat Gent de resultaten van de slotspeeldag zal afwachten.

Poll: Vind je dat AA Gent gelijk heeft?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  AA Gent  I  Anderlecht

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024