Europees kampioen Italië wordt helemaal afgemaakt na pijnlijke nederlaag

Europees kampioen Italië wordt helemaal afgemaakt na pijnlijke nederlaag
Vrijdag 25 maart 2022 - 08:30   I   door Redactie

Een verrassing van formaat was het. Italië moest voorbij Noord-Macedonië om daarna in een rechtstreeks duel met Portugal of Turkije uit te maken wie naar het WK in Qatar mocht. Een simpele klus?

Dat hadden ze in Italië alleszins wel gehoopt, maar niets was minder waar. De Squadra Azzurra miste een resem kansen. Berardi liet zelfs een open kans liggen. In de toegevoegde tijd kregen ze het deksel op de neus. Aleksandar Trajkovski, ex-KV Mechelen en ex-Zulte Waregem, knalde de Italiaanse droom aan flarden.

De Italiaanse pers was keihard na de teleurstelling. La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, Corriere della Sera en Tuttosport hadden het allemaal over een ramp, een nachtmerrie. "Ongelooflijk", kopte CdS nog. Opnieuw een zware teleurstelling in de Laars. Voor de tweede keer op rij geen WK voor Italië.

"Misschien wel de ergste vernedering uit onze lange en roemrijke geschiedenis", schreven ze bij Corriere della Sera. "Italië werd vernietigd, het stadion bevroor. De droom van het Europees kampioenschap, negen maanden later, veranderde in de ergste nachtmerrie."

Poll: Had jij verwacht dat Noord-Macedonië kans maakte tegen Italië?

TAGS  I  Italië  I  Noord-Macedonië  I  Portugal  I  Turkije

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024