'Geïrriteerde Philippe Clement verbaast opeens vriend en vijand bij Monaco'

'Geïrriteerde Philippe Clement verbaast opeens vriend en vijand bij Monaco'
Woensdag 16 maart 2022 - 18:00   I   door Redactie

De druk staat op de ketel bij Monaco. De komst van Philippe Clement heeft immers niet de vooruitgang gebracht waar op gehoopt werd.

En dat vertaalt zich vooral in de resultaten. 12 op 27, dat is niet om over naar huis te schrijven. Zeker niet omdat de top twee met rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League op negen punten ligt, onmogelijk om nog in te halen.

Bovendien ook al uitgeschakeld in de Franse beker. Waardoor enkel nog de Europa League overblijft. En ook daar wordt het aartsmoeilijk, want AS Monaco moet donderdag in de return tegen Braga een 2-0-achterstand uit de heenmatch ophalen.

En dat alles maakt dat Clement - normaal een minzame man - niet de meest aangename persoon is op dit moment. Want waar sportief directeur Paul Mitchell hem in een interview met L'Equipe vurig verdedigde, leek hij die steun niet naar waarde te schatten.

Kracht

Dat merkte ook Het Nieuwsblad op. "Of die woorden mij extra kracht geven?", noteerde de krant op zijn persconferentie. “Ik heb geen extra kracht van anderen nodig", reageerde onze landgenoot verrassend geïrriteerd. "Het zijn speciale omstandigheden sinds ik hier ben."

"Met corona en blessures", argumenteerde Clement. "In elke match die we verloren, hadden we bovendien meer kansen en balbezit. Het zit hem in details." Waarna een uithaal naar zijn spelersgroep volgde: "Mijn spelers moeten beter reageren als niet alles meezit." Als dat maar goedkomt.

Poll: Denk je dat Monaco zich zal plaatsen voor de volgende ronde?

TAGS  I  Club Brugge  I  AS Monaco  I  Braga

vrijdag 2 december 2022

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022