Genk kan het amper vatten: 'Vrancken forceert vertrek na reguliere competitie'

Genk kan het amper vatten: 'Vrancken forceert vertrek na reguliere competitie'
Vrijdag 11 maart 2022 - 07:30   I   door Redactie

Het zal wennen zijn voor de supporters van KV Mechelen na vier jaar met Wouter Vrancken als trainer. Maar een afscheid is onafwendbaar.

Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad hebben bronnen die weten dat Vrancken een vertrek gaat forceren bij Malinwa. "De trainer en zijn entourage zitten na de reguliere competitie samen met het bestuur om een vertrek te bespreken", klinkt het.

"Vrancken hoopt zijn contract van onbepaalde duur in onderling overleg te kunnen beëindigen." De Limburger lonkt naar het buitenland. In zijn contract bij KV Mechelen is een opstapclausule en een vaste ontslagvergoeding opgenomen.

In Mechelen zien ze hun succes coach liever niet vertrekken, maar snappen ze ook heel goed dat Vrancken de ambitie heeft om een stap hogerop te zetten. In november vorig jaar meldde de Engelse tweedeklasser Barnsley zich al.

Dat de trainer zich op het buitenland richt is slecht nieuws voor de Belgische topclubs, maar vooral voor KRC Genk. Dat is al veel langer gecharmeerd door Vrancken en zag naar verluidt een kans om in het tussenseizoen een poging te doen hem binnen te halen.

Tussenpaus

Algemeen wordt aangenomen dat de Duitser Bernd Storck - die de ontslagen John van den Brom kwam vervangen - maar als tussenpaus zal fungeren tot het einde van het huidige seizoen. Maar Vrancken is nu dus geen optie meer. Dat is even slikken.

Poll: Snap je dat Vrancken KV Mechelen wil verlaten?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Barnsley

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022