Anderlecht beëindigt zwaarbevochten topper tegen Union met huizenhoge kater

Anderlecht beëindigt zwaarbevochten topper tegen Union met huizenhoge kater
Zondag 30 januari 2022 - 15:24   I   door Redactie

Anderlecht voelt opnieuw de hete adem van zijn achtervolgers in de nek. De poging om zondagmiddag in de derby tegen Union een plaats in de play-offs wat veiliger te stellen mislukte.

Union-Anderlecht 1-0

Een scenario dat al heel vroeg in de match geschreven werd. Een ingenieus genomen vrije trap resulteerde in minuut elf immers al in de openingstreffer van Casper Nielsen. Weliswaar met een klein beetje geluk, want nog afgeweken. Daartegenover stonden twee kansen van Zirkzee.

In het begin van de tweede helft kon Nieuwkoop bijna de kloof verbreden, maar Van Crombrugge stond pal. Aan de overkant deed collega Moris nog beter met een fantastische save op een vrije trap van Sergio Gómez.

Anderlecht bleef net als voor de rust het overwicht hebben, maar er kwam steeds meer lijn in de counters van Union. Een tweede doelpunt van geel-blauw hing meer in de lucht dan een gelijkmaker voor paars-wit. Maar onder meer omdat Vanzeir op de lat kopte bleef het bij 1-0.

Twee punten

Kompany ziet zo een rampscenario uitkomen waarbij Charleroi opeens weer op twee punten komt te staan en straks eventueel ook AA Gent dichterbij kan sluipen. Het goede nieuws is dat Anderlecht alles nog zelf in handen heeft.

Poll: Denk je dat Anderlecht bij de eerste vier eindigt?

TAGS  I  Union  I  Anderlecht

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024