'Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe diep in de problemen door Propere Handen'

'Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe diep in de problemen door Propere Handen'
Woensdag 19 januari 2022 - 11:30   I   door Redactie

56 personen worden verdacht van onder meer witwassen, schriftvervalsing en matchfixing. Ook Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe worden genoemd in het dossier.

Volgens Het Nieuwsblad was de inkomende transfer van Krépin Diatta immers niet erg koosjer. De algemeen manager en voorzitter van Club Brugge zouden op de hoogte geweest zijn van de wanpraktijken. En dat zou hen wel eens zuur kunnen opbreken.

In de zomer van 2017 probeerde Club Diatta al weg te plukken bij het Noorse Sarpsborg. Dat lukte toen niet, maar een half jaar later was het wel prijs. Met de hulp van makelaar Mogi Bayat troefde Club onder andere Marseille en Manchester United af.

Wanpraktijk

Het Nieuwsblad kon het dossier inkijken en meldt dat Bayat een commissie van 275.000 euro kreeg. 100.000 euro daarvan ging naar de Senegalese familie van Krépin Diatta. De betaling gebeurde via een Senegalese boekhouder, die een factuur stuurde voor een fictieve overeenkomst.

Zowel Vincent Mannaert als Bart Verhaeghe zouden daarvan op de hoogte zijn geweest. Diatta vertrok een jaar geleden voor 16,7 miljoen euro naar AS Monaco. Club betaalde in 2018 amper 2,65 miljoen euro voor de winger.

Poll: Ongelooflijk dat mensen met zo veel geld nóg meer willen?

TAGS  I  Club Brugge  I  AS Monaco  I  Sarpsborg  I  Marseille  I  Manchester United

dinsdag 5 maart 2024

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024