'Duistere deals onthuld bij Club Brugge: Daarom vluchtte Ivan Leko naar China'

'Duistere deals onthuld bij Club Brugge: Daarom vluchtte Ivan Leko naar China'
Woensdag 15 december 2021 - 07:30   I   door Redactie

Dinsdagavond deed spijtoptant Dejan Veljkovic in 'Pano' voor het eerst een boekje open over operatie Propere Handen. De gewezen makelaar spaarde daarbij niemand, ook zijn vroegere klant Ivan Leko niet.

Die verliet in januari van dit jaar plots Antwerp om de Chinese topclub Shanghai Port, tot vorig jaar Shanghai SIPG, te gaan trainen. Toen al waren er geruchten dat Leko vluchtte voor sancties in de affaire, daarvoor had hij ook al een nachtje in de cel doorgebracht.

Veljkovic lijkt die theorie nu te bevestingen met de onthulling dat Leko in zijn periode als trainer van Club Brugge commissies pakte bij transfers van spelers. Zo zou hij bij de komst van Ivan Tomecak van KV Mechelen 50.000 euro in ontvangst genomen hebben.

Ook bij de transfers van Mats Rits (KV Mechelen) en Karlo Letica (Hajduk Split) zou hij respectievelijk 100.000 en 200.000 euro beloofd zijn, al werden die bedragen nog volgens Veljkovic uiteindelijk niet uitbetaald, omdat net op dat moment het gerechtelijk onderzoek losbarstte.

Club niet op de hoogte

Bij monde van zijn advocaat worden de beschuldigingen door Leko ontkend en ook Club Brugge liet weten niet van dergelijke constructies op de hoogte te zijn geweest.

Poll: Denk jij dat Veljkovic de waarheid vertelt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Shanghai Port

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024