Zirkzee en Dost loodsen Anderlecht en Club naar klinkende bekerzeges

Woensdag 27 oktober 2021 - 22:36   I   door Redactie

Save the best for last. Anderlecht en Club Brugge sloten woensdag een avondje bekervoetbal af met ruime zeges. Topschutters van dienst waren respectievelijk Joshua Zirkzee en Bas Dost.

La Louvière-Anderlecht 1-7

Aan de rust was de kwalificatie voor Anderlecht al binnen. Dat lag met een basiselftal dat amper gewijzigd werd en waar geen plaats was voor youngsters ook binnen de verwachtingen.

Zirkzee, Hoedt, Refaelov en nog eens Zirkzee maakten maar liefst vier goals, tussendoor kreeg de thuisploeg nog een penalty na een wilde tussenkomst van Murillo. Na rust maakte invaller Raman er 1-5 van, Refaelov en Hoedt in de slotfase zelfs 1-7.

Club Brugge-Deinze 3-0

Met een volledig gewijzigd elftal kon de kampioen na één helft het klasseverschil niet uitdrukken op het scorebord. Al lag dat vooral aan een geweldig keepende Deinze-doelman Vandenberghe.

Die was er echter aan voor de moeite toen Izquierdo hem kort na rust vloerde. Toch duurde het nog even voor de veer gebroken was bij de bezoekers. Maar dan was er Bas Dost. Met twee goals in het laatste kwartier krikte hij eindelijk zijn vertrouwen op.