Toby Alderweireld haalt zwaar uit: "Neen, dat maakt het niet goed!"

Toby Alderweireld haalt zwaar uit:
Woensdag 06 oktober 2021 - 11:30   I   door Redactie

Ook voetballers zijn maar mensen. En hebben het ook wel eens zwaar, zeker als het op gemis van familie aankomt. Dat benadrukte Toby Alderweireld nog eens.

De Rode Duivel voetbalt tegenwoordig in Qatar bij Al-Duhail, maar bestrijdt dat hij vooral daar naar toetrok voor het geld zoals de kranten schrijven. "En dat doet pijn", zegt hij in HUMO. "Journalisten schrijven zulke dingen uit pure onwetendheid."

Natuurlijk is het loonbriefje belangrijk. Dat is voor iederéén zo. Maar geld is maar één van de redenen. Ik was bij Tottenham nooit vrij. Nóóit. Ik kan nu vaker bij mijn kinderen zijn en daar geniet ik van. Daarom ben ik hier: ik wil mijn kinderen zien opgroeien."

"Door corona hadden we anderhalf jaar op een eiland geleefd. Ver weg van onze familie, maar vaak ook van elkaar. Mensen doen daar weleens schamper over: ‘Jij verdient veel geld, dat maakt het wel goed."

Petje voor af

"Néén, dat maakt het niet goed: wij zijn twee mensen die, net zoals iedereen, samen kinderen willen opvoeden en een gezin vormen. Acht dagen op de tien stond mijn vrouw er alleen voor, met twee kleine kindjes. Daar doe ik mijn petje voor af."

Poll: Vind je dat Alderweireld recht van spreken heeft?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk  I  Italië  I  Spanje  I  Al-Duhail

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022