Cristiano Ronaldo stunt met Portugal en vestigt nieuw fenomenaal record

Woensdag 01 september 2021 - 22:57   I   door Redactie

Hij is en blijft een fenomeen. Zelfs op zijn 36ste bewijst Cristiano Ronaldo nog dat hij één van de allerbeste voetballers ooit is. Ook met cijfers, want hij is nu internationaal topschutter aller tijden.

Ronaldo scoorde woensdag in de 89ste en 96ste minuut tegen Ierland (2-1) en voorkwam zo in extremis een zure thuisnederlaag. Foutje rechtgezet, want hij miste een penalty in de 15de minuut. Al was de zege niet het enige stuntwerk dat hij met zijn twee goals verrichtte.

Want de Portugese sterspeler passeert zo de Iraniër Ali Daei - met wie hij tot woensdag op gelijke hoogte stond - als meest trefzekere speler ooit in het interlandvoetbal. Ronaldo komt dankzij zijn doelpunten in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd op 111 goals in 180 interlands.

Goals, goals en goals

Ronaldo maakte 21 van zijn 111 goals op eindtoernooien: 7 op WK’s en 14 op EK’s. Hij scoorde daarnaast 33 keer in wedstrijden om WK-kwalificatie en ook 31 keer in duels om EK-kwalificatie. Verder scoorde Ronaldo 19 keer in oefeninterlands, vijf keer in de Nations League en twee keer op de Confederations Cup in Rusland in 2017.