Officieel: Louis van Gaal wordt opnieuw bondscoach van Nederland

Officieel: Louis van Gaal wordt opnieuw bondscoach van Nederland
Woensdag 21 juli 2021 - 21:38   I   door Redactie

Louis van Gaal (69) wordt nog maar eens bondscoach van Oranje. Van hem wordt verwacht dat hij Nederland naar een goed resultaat (winst?) op het WK 2022 leidt. De Nederlandse voetbalbond bereikte woensdagavond een akkoord met de eigenzinnige trainer.

Met dat nieuws pakte De Telegraaf uit. Van Gaal begint zo aan zijn derde termijn bij de Nederlandse nationale ploeg en stelt zijn definitieve voetbalpensioen - hij staat al zeven jaar op non-actief, dus tóch nog even uit.

"De voetbalbond en fans zien in de bronzen bondscoach van het WK in 2014 degene die – na het teleurstellend verlopen EK – het maximale uit de spelersgroep kan halen", schrijft de Nederlandse krant.

(Lees verder onder de afbeelding)

Om op het WK van 2022 te kunnen oogsten, moet Van Gaal direct vol aan de bak. Zijn eerste interland, op 1 september in Noorwegen, is direct een heel belangrijke, omdat onder Frank de Boer het openingsduel in de WK-kwalificatie (4-2 in Turkije) werd verloren.

Van Gaal ging voor het eerst bij Oranje aan de slag na het EK 2000, maar met een gouden lichting strandde hij in de kwalificatie in een poule met Portugal en Ierland op weg naar het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Brons op WK 2014

In 2014 haalde hij wel succes. Op het WK bezorgde hij mede door een historische zege op Spanje (5-1) Nederland een plaats bij de laatste vier. In de halve finale was Argentinië te sterk, waarna tegen thuisland Brazilië in de troostfinale alsnog brons werd bemachtigd.

Poll: Denk jij dat Van Gaal met Nederland succesvol zal zijn op het WK?

TAGS  I  Nederland  I  Brazilië  I  Spanje  I  Japan  I  Zuid-Korea

dinsdag 6 december 2022

maandag 5 december 2022

zondag 4 december 2022