Leye shockeert kleedkamer Standard en schuift absolute sterkhouder aan de kant

Leye shockeert kleedkamer Standard en schuift absolute sterkhouder aan de kant
Maandag 19 juli 2021 - 08:30   I   door Redactie

Bij Standard willen ze absoluut een herhaling van het afgelopen desastreuze seizoen vermijden. En daarom wordt bij het samenstellen van een competitieve kern niet gekeken naar naam of faam.

Er was wel de (verloren) bekerfinale tegen KRC Genk, maar in de reguliere competitie werd het eerst een povere zesde plaats en vervolgens een beschamende laatste plaats in play-off 2. Een affront dat ze in Luik niet meer willen zien. 

En trainer Mbaye Leye denkt ook te weten waaraan die slechte resultaten lagen. Namelijk een gebrek aan (wedstrijd)mentaliteit. En dus heeft hij samen met het bestuur besloten om de kleedkamer uit te kuisen in de zoektocht naar een nieuwe en betere 'identiteit'.

Niemand sparen

Daarbij spaart hij niemand.  Eerder kregen Mehdi Carcela, Maxime Lestienne en Noë Dussenne al te horen dat er niet meer op hen gerekend wordt en in de galamatch tegen Stade Rennes afgelopen weekend ontbrak er een wel heel opvallende naam.

(Lees verder onder de afbeelding)

Selim Amallah, de Marokkaanse middenvelder die vorig seizoen met 15 goals nog clubtopschutter was, moest immers in de tribunes plaatsnemen. Dat had niets te maken met een blessure, maar was puur een keuze van Leye. 

"Selim is op fysiek vlak misschien klaar, maar de anderen hebben een goede voorbereiding gespeeld. Dus we doen het op dit moment zo, zonder hem", toonde Leye bij RTBF geen genade. "Want de anderen zijn klaar en met de identiteit die we nastreven moeten we het zo doen." 

Poll: Vind je dat Standard gelijk heeft om op deze manier grote kuis te houden?

TAGS  I  Standard  I  KRC Genk  I  Stade Rennes

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022