Scheidsrechter die België-Italië moet fluiten zwaar in opspraak gekomen

Scheidsrechter die België-Italië moet fluiten zwaar in opspraak gekomen
Woensdag 30 juni 2021 - 13:00   I   door Redactie

De scheidsrechter die vrijdag de kwartfinale tussen België en Italië in goede banen moet leiden is bekend. De Sloveen Slavko Vincic bracht de Belgen eerder al geluk, maar is naast het veld ook een controversieel figuur.

Woensdag maakte de UEFA bekend dat de 40-jarige Vincic na Spanje-Zweden en Zwitserland-Turkije als derde wedstrijd op dit EK dus België-Italië krijgt toegewezen. Voor de Rode Duivels geen onbekende.

De Sloveen floot in november immers nog de Nations League-wedstrijd tegen Denemarken. België versloeg Denemarken toen met 4-2. Op het veld valt er weinig op te merken aan Vincic, iets wat na het falen van de Duitser Felix Brych tegen Portugal toch een item was bij de Belgen.

Sex- en drugsparty

Náast het veld valt er wel het één en ander te vertellen over de man. Vincic werd in 2020 immers gearresteerd tijdens een sex- en drugsparty in Bosnië waarbij naast drugs ook grote hoeveelheden wapens en geld in beslag genomen werden.

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Uiteindelijk werd hij vrijgelaten en behandeld als een getuige. Maar de affaire blijft hem sindsdien wel achtervolgen en bracht ook een zekere smet op zijn reputatie.

Poll: Denk je dat Vincic het beter gaat doen dan Brych tegen Portugal?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Spanje  I  Zweden  I  Zwitserland  I  Turkije  I  Denemarken

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022