Sensatie in Boedapest: Tsjechië schakelt Nederland uit na rood voor de Ligt

Sensatie in Boedapest: Tsjechië schakelt Nederland uit na rood voor de Ligt
Zondag 27 juni 2021 - 19:53   I   door Redactie

Dan zit je in de 'makkelijke' tabelhelft en ga je eruit in de 1/8ste finale. Het overkwam Nederland zondagavond. Tsjechië dompelde Oranje, dat na rood voor Matthijs de Ligt een dik halfuur met tien speelde, in rouw. Het werd 0-2 na goals van Holes en Schick.

De eerste 53 minuten was er geen vuiltje aan de lucht voor Nederland. De ploeg van Frank de Boer was de betere ploeg, al kwamen Memphis en co niet tot uitgespeelde kansen. Net na rust kreeg Malen een uitgelezen mogelijkheid om zijn land op voorsprong te schieten.

De spits van PSV etaleerde zijn snelheid op de eerste meters en de Tsjechen zagen eruit als kegeltjes. Eén iets vergat Malen: scoren. Vaclik hield hem van de 1-0. Het begin van het einde, zou meteen daarna blijken.

Rood voor de Ligt

De bal ging snel naar de overkant en daar ging het licht uit bij de Ligt. Schick maakte de Ligt het leven zuur en die laatste kon zijn belager enkel nog afstoppen door de bal met de hand te spelen. Dat brak Oranje zuur op. Als laatste man werd de Ligt met rood bestraft voor zijn ingreep.

Een mokerslag die Nederland niet meer te boven kwam. Holes maakte eerste van dichtbij de 0-1 en tien minuten voor tijd deed Schick de boeken dicht door de 0-2 binnen te trappen. Tsjechië gaf niets meer weg en stoot door naar de kwartfinales. Nederland druipt af en heeft er een trauma bij.

TAGS  I  Nederland  I  Tsjechië  I  voetbal

zondag 29 januari 2023

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023