Roberto Martínez haalt ferm uit naar analisten: "Daar gaat het helemaal niet over"

Roberto Martínez haalt ferm uit naar analisten:
Woensdag 23 juni 2021 - 07:00   I   door Redactie

Van Roberto Martínez is geweten dat hij graag eens overdrijft. Zeker als het over zijn spelers en matchen gaat. Dan ziet hij alles door een roze bril. Maar nu is hij het die de analisten en commentatoren verwijt te overdrijven.

Aanleiding was de situatie rond Eden Hazard. Zowat alle waarnemers waren het erover eens dat de Rode Duivel in de slotmatch tegen Finland - waar hij aan de aftrap kwam, geen overtuigende prestatie neerzette.

Maar daar was de bondscoach het dus niet mee eens. "Ik vind dat Eden wél een overtuigende prestatie neerzette. Waarom zij het dan anders zien? Het gaat erover waar je belang aan hecht. En voor mij is dat het 'eindproduct' Hazard. Die laatste pas, die bal in het zijnet."

(LEES VERDER ONDER AFBEELDING)

Tot daar geen verrassing, maar vervolgens sleurde hij die waarnemers er toch serieus door. "De buitenwereld is extreem emotioneel. Wanneer de bal erin gaat en je wint is alles fantastisch en als je niet scoort en verliest is alles verschrikkelijk."

Proces

"Maar zo zit het niet in elkaar. Ik ben altijd geïnteresseerd in het proces. Het gaat er helemaal niet over of de bal in doel gaat of niet, maar wel over hoe die kans tot stand kwam. En Eden ziet er bevrijd uit, hij ziet er gelukkig uit. Onzelfzuchtig ook, hij werkte keihard.

Besluiten deed hij met nog een sneer: "Maar dát zien de analisten dan weer niet. Kijk, voor mij was Eden tegen Finland fantastisch." Tja. Aan jou om te oordelen wie er nu eigenlijk overdrijft.

Poll: Wie vind jij dat overdrijft?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024