De weg naar de finale (tegen Nederland?): deze tegenstanders wachten België

De weg naar de finale (tegen Nederland?): deze tegenstanders wachten België
Dinsdag 22 juni 2021 - 08:00   I   door Redactie

De Rode Duivels trekken als groepswinnaar naar de volgende ronde op het EK. Wat betekent dat nu voor het vervolg van het toernooi? En hoe verloopt de weg naar een eventuele finale? Een overzicht.

Wat nu al zeker is, is dat België aanstaande zondag om 21.00 uur in Sevilla zijn 1/8ste finale speelt. Welk land de tegenstander in de 1/8ste finale wordt, is nog niet duidelijk. Het wordt de beste derde uit poule A (Zwitserland), E of F. De beste derde uit groep D is niet langer een mogelijkheid.

Als de Rode Duivels de 1/8ste finale overleven, wacht in de kwartfinales de winnaar van het duel tussen Italië en de nummer twee uit groep C. Die kwartfinale vindt plaats in München en gaat door op vrijdag 2 juli om 21.00 uur.

In een eventuele halve finale kunnen de Rode Duivels uitkomen tegen de winnaar van groep F. Het is dus niet uitgesloten dat we het dan moeten opnemen tegen Frankrijk, Portugal of Duitsland. Opmerkelijk: na twee speeldagen zitten ook Engeland en Spanje voorlopig nog in de Belgische tabelhelft. Al kan daar dus nog verandering in komen.

Finale tegen Nederland?

Tot slot: een clash tegen Nederland kan pas in de finale. Oranje bevindt zich in de andere tabelhelft. Net als de eerstes uit groep D (momenteel Tsjechië) en E (momenteel Zweden). In de komende dagen moet de knock-outfase écht vorm krijgen.

Poll: Denk jij dat België de EK-finale gaat halen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Finland  I  Duitsland  I  Frankrijk  I  Portugal  I  Nederland  I  Italië  I  Tsjechië  I  Spanje  I  Zweden

zondag 29 januari 2023

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023