Favoriet Frankrijk laat zich verrassen door dolenthousiaste Hongaren

Favoriet Frankrijk laat zich verrassen door dolenthousiaste Hongaren
Zaterdag 19 juni 2021 - 16:55   I   door Redactie

De 'groep des doods' heeft zaterdagmiddag zijn naam waargemaakt. Zij het wel met een verrassende hoofdrol voor Hongarije. Want in een poule met ook nog Frankrijk, Duitsland en Portugal waren zij het zwakke broertje.

Hongarije-Frankrijk 1-1

En dus zouden ze na het 3-1-verlies tegen Portugal op de openingsspeeldag ook opgegeten worden door torenhoog EK-favoriet Frankrijk. Maar dat draaide helemaal anders uit. De Fransen werden verrast door de gemotiveerde Hongaren in een met 60.000 fans gevulde Puskas-Arena.

Mbappé, Benzema en vooral Griezmann misten enkele grote kansen en op het einde van de eerste helft werd de thuisploeg voor zijn enthousiasme beloond toen Fiola de score opende. Het stadion ontplofte en Frankrijk moest bij de rust met het hoofd naar beneden de kleedkamer in. 

De grote vraag was hoelang Hongarije na rust zou overleven in de tweede helft. Maar ook dat viel verbazend goed mee. Toch werd het op het uur 1-1. Nadat invaller Dembélé op de paal had gemikt kon Griezmann gelijkmaken waarmee hij zijn misser uit de eerste helft goedmaakte.

Stunt

Maar verder kwamen de troepen van Didier Deschamps in een verzengende hitte (35 graden) niet meer. En zo zorgt Hongarije meteen voor dé stunt in deze groep. Waardoor Frankrijk op de slotspeeldag tegen Portugal toch nog uit zijn pijp zal moeten komen.

Stand groep F

1. Frankrijk 4

2. Portugal 3

3. Hongarije 1

4. Duitsland 0

TAGS  I  Frankrijk  I  Duitsland  I  Portugal  I  Hongarije

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024