Zweden doet gouden zaak na late penaltygoal tegen Slovakije

Vrijdag 18 juni 2021 - 16:51   I   door Redactie

Zweden heeft vrijdag een uitstekende zaak gedaan. Het won met het kleinste verschil van Slovakije na een strafschopdoelpunt van Emil Forsberg. Dankzij de zege springt Zweden voorlopig naar de leiding in Groep E.

Zweden-Slovakije 1-0

In een teleurstellende eerste helft kon geen van beide ploegen iets forceren. Zweden wilde de bal niet per se en Slovakije al helemaal niet. En dan krijg je uiteraard een bedroevend schouwspel. Hamsik probeerde het wel een keer van afstand, maar hij zag zijn poging over doel vliegen.

Na rust nam Zweden toch een béétje initiatief. Op het uur was de eerste grote kans van de match echter voor Slovakije. Kucka kon koppen bij een vrije trap en Olsen moest alles uit de kast halen om de 0-0 op het scorebord te houden. De goalie pakte uit met een geweldige reflex.

En ook aan de overkant moest de keeper zich onderscheiden. Augustinsson wilde Dubravka tegenvoets pakken met een goede kopbal, maar ook de doelman van Slovakije stond pal.

Forsberg zet strafschop om

Niet veel later was Dubravka echter de pineut. Hij kwam iets te laat uit zijn doel en werkte Quaison tegen de vlakte. Een strafschop was het logische gevolg en Forsberg zorgde vanop de stip voor de 1-0. En daar bleef het ook bij.