Vandenbempt trekt aan de alarmbel: "Dat is een verschrikkelijk slecht idee"

Vandenbempt trekt aan de alarmbel:
Vrijdag 18 juni 2021 - 10:30   I   door Redactie

De Rode Duivels zijn al zeker van een plaats in de 1/8ste finales op het EK. Op speeldag 3 van de poulefase moet blijken of ons land ook effectief groepswinnaar wordt. Als Finland stunt en België verslaat, eindigen we pas tweede.

Her en der gaan stemmen op om bewust te verliezen van Finland. In dat geval zouden de Rode Duivels in een makkelijkere tabelhelft terecht kunnen komen. Peter Vandenbempt wil daar echter niet van weten.

"Verliezen tegen Finland is een verschrikkelijk slecht idee", is Vandenbempt duidelijk bij Sporza. "De Belgen moeten spelen om te winnen", benadrukt de commentator. "Ze zitten in een ritme waarin ze alles willen winnen. Dat mag je niet onderbreken om te rekenen. Je moet al verliezen tegen Finland om tweede te worden. Dat is toch een slecht idee?"

"In 2018 het juiste pad gekozen"

Vandenbempt verwijst ook nog eens naar het WK van 2018. "Voor iedereen die denkt dat België het verder had kunnen schoppen op het WK: als België tweede was geëindigd en zo speelde tegen Colombia als tegen Japan, dan lag je er wél al uit in die achtste finales."

"En ik zag ze ook nog niet met de vingers in de neus voorbij een sterk Kroatië geraken. Dus hebben ze dat toen goed gedaan. Het juiste pad gekozen en geweldige wedstrijd tegen Brazilië gespeeld", besluit Vandenbempt.

Poll: Vind jij dat de Rode Duivels met opzet moeten verliezen van Finland?

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024