Yaremchuk én Malinovskyi eisen hoofdrol op bij winnend Oekraïne

Yaremchuk én Malinovskyi eisen hoofdrol op bij winnend Oekraïne
Donderdag 17 juni 2021 - 16:51   I   door Redactie

Oekraïne heeft zijn eerste driepunter op EURO 2020 beet. Na de verliesmatch tegen Nederland, herpakten de Oekraïners zich met een overwinning tegen Noord-Macedonië. Zowel Roman Yaremchuk als Ruslan Malinovskyi eiste een hoofdrol op.

Oekraïne-Noord-Macedonië 2-1

Tegen het einde van de eerste helft barstte de wedstrijd los. Yarmolenko nam de openingstreffer voor zijn rekening en amper vijf minuten later pikte ook Yaremchuk zijn doelpunt mee. De spits van AA Gent bewees nog maar eens een uitstekende afwerker te zijn en trapte in de korte hoek raak.

Noord-Macedonië hing in de touwen, maar gaf de moed niet op. Na rust gingen Pandev en co op zoek naar de aansluitingstreffer. En die kwam er ook. Pandev lokte een strafschop uit en Alioski trapte, in twee tijden, binnen.

Malinovskyi mist penalty

Oekraïne maakte het zichzelf onnodig lastig, al zeker toen Malinovskyi tien minuten voor tijd ook nog eens een strafschop miste. Zonde, want de gewezen Genk-speler speelde goed. Vlak voor zijn penaltymisser had hij Tsygankov nog alleen voor doel gezet. Die laatste vergat echter af te werken.

Doelpunten vielen er niet meer en zo boekte Oekraïne zijn eerste zege op dit toernooi. Yaremchuk en Malinovskyi mogen blijven dromen van de volgende ronde. Op speeldag 3 neemt Oekraïne het nog op tegen Oostenrijk.

Stand in Groep C

Nederland 3

Oostenrijk 3

Oekraïne 3

Noord-Macedonië 0

TAGS  I  Oekraïne  I  Noord-Macedonië  I  AA Gent  I  KRC Genk

zondag 4 december 2022

zaterdag 3 december 2022

vrijdag 2 december 2022