Wales rekent ondanks monumentale misser van Gareth Bale met Turkije af

Wales rekent ondanks monumentale misser van Gareth Bale met Turkije af
Woensdag 16 juni 2021 - 19:50   I   door Redactie

Het EK is amper begonnen of het lijkt nu al voorbij voor Turkije. Na de 0-3-afgang tegen Italië op de openingsspeeldag werd het woensdag tegen Wales een tweede nederlaag.

Turkije-Wales 0-2

Nul op zes na twee speeldagen. Officieel is Turkije nog niet uitgeschakeld, maar een zege tegen Zwitserland op de slotspeeldag is noodzakelijk om alsnog de achtste finales te halen. En dan moet er ook nog eens met ruim verschil gewonnen worden én moeten de andere resultaten meezitten.

Om maar te zeggen dat de nederlaag tegen Wales er eigenlijk nooit had mogen komen. Maar de ruststand van de partij was meteen ook de eindstand. Ramsey had er zelfs al twee kunnen maken toen hij het zwakke Turkse verdedigen uiteindelijk wel wist af te straffen.

En ook na rust liet Wales meermaals na de Turken dood te doen. Een sterke Gareth Bale versierde zelfs een strafschop, maar de Tottenham-ster knalde de bal zelf hoog over. Roberts scoorde in het slot alsnog de 0-2. Wales is met vier punten nu al zo goed als geplaatst voor de volgende ronde.

Stand groep A

1. Wales 4

2. Italië 3

3. Zwitserland 1

4. Turkije 0

TAGS  I  Italië  I  Zwitserland  I  Wales  I  Turkije

donderdag 9 februari 2023

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023